„A face, nu a spune, înseamnă a deveni!” - Arsenie Papacioc

vineri, 3 iunie 2011




















„În sat la Aninoasa”, mereu sărbătoare!


A doua zi a Zilelor Zâmbetului de Copil s-a desfăşurat la Aninoasa, joi, 2 iunie, începând cu ora 10. Spectacolul a fost oferit de Şcoala Micilor Vedete, Clubul Victorioşilor, Teatrul „Junior” şi grupul „Muguri de anin”! Am avut invitaţi veniţi tocmai din Caransebeş, pe Elena Molea, Robert Bojin şi tatăl lui, Florin Bojin, doamna educatoare Maria Bîrză şi mama Elenei, doamna Miuţa. Copiii, Elena Molea şi Robert Bojin, ne-au cântat şi ne-au recitat poezii în grai bănăţean!
Cu „fanfara-n frunte”, la ora 16 am plecat spre Monumentul Eroilor, unde a avut loc depunerea de coroane şi Slujba de pomenire a eroilor.
Ploia ne-a cam stricat planurile spre seară, deoarece spectacolul folcloric trebuia să aibă loc în faţa Centrului Cultural, dar din cauza ploii a a vut loc în sala de spectacol a Centrului.
După ora 18 am dat drumul spectacolului folcloric „În sat la Aninoasa”(ediţia a XIV-a), pe care am prezentat-o împreună cu domnul Victor.
Ansamblul folcloric „Vestitorii Aninoasei” a oferit câteva suite de dansuri pe parcursul serii. Componenţii Clubului Victorioşilor şi cei ai Şcolii Micilor Vedete au intrat în scenă prezentând parada de costume populare, plus pardesii stilizate realizate de Geta Ilie! Ordinea de intrare în spectacol a interpreţilor a fost: Liliana Mocănescu, Ioan Alungulesei, Denisa Grecu, Camelia Conovici, Gheorghe Ciucioiu, Nicoleta Vasile, Constantin Maricescu, Ileana Pavelescu, Simona Dinescu, Petrică Mâţu Stoian şi Formaţia Ştrengarii.
Toţi soliştii au fost acompaniaţi de Orchestra populară condusă de maestrul Adrian Grigoraş! Profesionalismul, aplauzele, zâmbetele, aprecierile, felicitările, toate au fost „la ele acasă” şi au dat culoare spectacolului!
Întregul eveniment a fost filmat şi va fi difuzat de către Columna Tv şi Dâmboviţa Tv!













Ziua Internaţională a copilului, petrecută la Borcea, Feteşti şi Lehliu-Gară!

Am petrecut ziua de 1 iunie alături de domnul Victor, domnul Pedro, Bianca, Denisa şi Raluca R., participând la spectacolele Mix Music dedicate zilei copilului, organizate la Borcea, Feteşti şi Lehliu-Gară!
Primul spectacol a avut loc în căminul cultural de la Borcea, acolo unde toţi copiii satului au participat la sărbătoarea dedicată lor! Copii ai claselor primare au prezentat dansuri, recitări şi scenete.
Al doilea spectacol s-a desfăşurat la Grădina de Vară din Feteşti, unde nu aveai loc „să arunci un ac”.
Cel de-al treilea spectacol şi ultimul în acelaşi timp, a fost la Lehliu-Gară, în căminul Cultural plin de copii şi tineret!
Absolut toţi copii au fost încântaţi şi au făcut sute de fotografii cu mascotele pe care noi le-am îmbrăcat!

În cadrul tuturor spectacolelor au cântat Claudia Ghiţulescu, Uni-k, a întreţinut atmosfera Dj Jungle, iar copiii care fac parte din grupuri artistice ale locurilor au dansat, cântat, recitat!



























Zilele Zâmbetului de Copil

Piatra Neamţ

Ediţia a III-a

Împărţiţi în două maşini conduse de domnul Pedro şi doamna Vio, Bianca Moroe, Denisa Iordache, Raluca Rogojină, Andreea Antonescu, Raluca Petre, Radu Iordache, domnul Victor Mihalache, Meme(bunica lui Radu), doamna Aurelia Oprea(bunica Ralucăi Petre) şi subsemnata, luni, 30 mai 2011, am plecat spre Piatra Neamţ. Ne-am oprit la Mausoleul de la Mărăşeşti - Monumentul Eroilor din Războiul de Întregire Naţională. Am făcut multe fotografii, ne-am plimbat, am râs, atmosfera a fost de neuitat!
Ajunşi în Piatra Neamţ, ne-am întâlnit cu familia Stoian, care s-a şi ocupat de tot ce ţine de organizarea zilei zâmbetului de copil la Piatra Neamţ. Asociaţia „Star” pe care o conduc, a fost baza evenimentului.
Cazarea a fost la Târgu Neamţ, la 53 de km de Piatra Neamţ, acolo unde am fost cazaţi şi în timpul Festivalului din toamnă, „Volare”. (am norocul de a nimeri aceeaşi cameră în toate locurile în care ajung pentru a doua, a treia oară).
Dimineaţa zilei de 31 mai a început încă de la 7, cu micul dejun delicios şi cu vizite la Mănăstirea Neamţ, Casa Memorială Ion Creangă de la Humuleşti şi la Cetatea Neamţ. Mi-a făcut plăcere să revăd toate acestea şi să păşesc prin locurile prin care deja mai mersesem).
Am plecat apoi spre Piatra Neamţ, acolo unde urma să aibă loc spectacolul.
O ploicică ne-a făcut să întârziem puţin începerea spectacolului, dar nu a durat foarte mult, pentru că Dumnezeu a ţinut cu noi şi ne-am desfăşurat spectacolul în cele mai bune condiţii.
Au evoluat componenţi ai grupurilor „Allegria” şi „Artis” din Piatra Neamţ, precum şi componenţii Clubului Victorioşilor şi ai Şcolii Micilor Vedete din Tâgovişte! S-a cântat, s-a dansat, s-a recitat, spectatorii s-au prins în joaca noastră, totul a fost minunat!
Mulţumesc în numele tuturor victorioşilor care au participat la această deplasare doamnei Vio, domnului Victor şi domnului Pedro!