„A face, nu a spune, înseamnă a deveni!” - Arsenie Papacioc

duminică, 15 august 2010




În caz că vreţi să aflaţi cum vă simţiţi în Parcul Dalles din Buşani Dâmboviţa, vă invităm la anul să veniţi să urmăriţi programul artistic pregătit! Constantin Niţă, primarul aceste comuni, aflându-se la a XIII-a ediţie a spectacolului, a încercat în fiecare an să bucure omul, să fie din ce în ce mai bine!
Cei din Bucşani, au cu ce se mândri. Cu cea mai mare rezervaţie de zimbrii din România, cu un ansamblu al comunei şi cu un frumos parc numit Dalles! În centrul parcului tronează statuia de bronz a lui Jean Dalles (boierul ce a trăit pe teritoriul comunei Bucşani), pe un soclu înalt! Toţi cei ai comunei sunt oameni minunaţi, iar azi, de Sfântă Mărie, când ne-am şi aflat la sărbătoare, am poposit cu "Capra vecinului" la eveniment să surprindem diferite momente, chiar dacă valul de căldură ne-a invadat pe toţi!
Pentru că de ieri "mi-am intrat bine-n pâine" şi i-am luat interviu doamnei Maria Dragomiroiu, astăzi am avut ocazia s-o iau de la capăt, dar nu cu oricine, ci cu domnul Ion Ghiţulescu! Un domn cald la suflet, care mi-a oferit acest interviu cu cea mai mare plăcere! Pe lângă căminele judeţului Dâmboviţa ce au evoluat în prima parte a spectacolului, şi pe lângă noi, cei de la Clubul Victorioşilor, invitaţii din a doua parte au fost: Ion Ghiţulescu, Roberta Crintea, Nicuşor Micşoniu, Beatrice Băndoiu, Simona Dinescu(fiică a comunei), Neluţă Bucur şi trupa de muzică uşoară târgovişteană Suprrem.
Eu una m-am simţit extraordinar, iar toate momentele artistice au fost reuşite!






De cum intri în comuna Borcea din judeţul Călăraşi, cuiburile de berze de pe stâlpurile de curent electric îţi dau de ştire că în comună locuiesc oameni buni, iar dacă vezi un dans al proaspătului ansamblu al comunei Borcea, te îndrăgosteşti pe loc de tot ce ţine de această comună! Am simţit astea pe pielea mea de două ori. Pe 1 iunie, la un spectacol dedicat copiilor, şi ieri, 14 august, când domnul primar Marcel Zăgărin, cu ajutorul Companiei Mix Music, au organizat un spectacol de neuitat sătenilor, sărbătoare dedicată tuturor celor cu nume Sfânt! Domnul Victor, eu şi Adelina Zamfir i-am chemat încă de la început pe toţi la "Discoteca celor mici", la "Dansul Răţuştei" şi la alte cântece la care ne-au dat o mână de ajutor! Adelina i-a surprins pe cei prezenţi la acel moment cu melodia "Fiecare zi sub soare", iar eu cu melodia "Omule cu suflet bun". Am primit numeroase apauze, am fost felicitate de mulţi, iar Părintele George, pe lângă toate cuvintele frumoase pe care ni le-a spus, pe lângă toate laudele, ne-a şi binecuvântat!
De ce spuneam că am simţit pe pielea mea că oamenii acestei comune sunt buni? Pentru că am descoperit în ochii lor plăcerea de a trăi fiecare moment, dorinţa de a vedea întotdeauna lucruri noi, nerăbdători să vadă şi să cunoască diferite vedete!
Gospodarul satului, domnul primar Marcel Zăgărin, le-a oferit sătenilor tot ce a avut mai bun şi i-a mulţumit pe toţi, deoarece a observat că lumea are nevoie de astfel de momente plăcute, că omul prin asta mai uită de grijile care-l apasă, prin asta trăieşte!
Printre invitaţii care au făcut treaba să meargă strună, s-au numărat şi Maria Dragomiroiu şi Andreea Bălan! Doamnei Maria Dragomiroiu, i-am urat un sincer La mulţi ani de Sfântă Mărie prin intermediul interviului pe care ni l-a acordat pentru emisiunea "Capra vecinului", iar publicul, la cererea prezentatorului, (şi acesta fiind Victor Mihalache), i-au cântat "Mulţi ani trăiască" când aceasta a urcat pe scenă! Pentru început, când am auzit că am onoarea sa-i iau acest interviu, emoţiile m-au copleşit şi tremuram toată gândindu-mă că trebuie să iasă ceva frumos! Însă lăsând emoţiile deoparte, luându-mi inima-n dinţi, interviul a ieşit foarte bine! Veţi avea şi voi ocazia să-l vedeţi, dar vă anunţ când o puteţi face, când se apropie ziua emisiunii!
Ca să aflăm ce părere au şi sătenii de domnul primar, de tot ce încercă dumnealui să le ofere, am realizat mici interviuri cu câţiva dintre oamenii satului, însă mulţi dintre cei care ne-au spus părerea lor, nu erau din Borcea, dar ne-au mărturisit că fiind a treia ediţie a sărbătorii, în fiecare an "au trecut să vadă cum e", de coriozitate, dar încântătoarea atmosferă nu i-a mai lăsat să plece până la sfărşitul spectacolului! Au fost şi dintre cei care spuneau că sunt pentru prima oară la o astfel de manifestare făcută în comuna Borcea, şi au rămas plăcut impresionaţi, promiţând că vor mai veni şi la anul, şi de câte ori vor mai fi spectacole gen! Sătenii, mi l-au descris pe domn primar ca cel mai gospodar om al satului, un om plin de surprize şi plin de viaţă! (Şi sinceră să fiu vă pot mărturisi acelaşi lucru! A dat dovadă de profesionalism prin spectacolul de ieri!) Aceast show a continuat şi în această seară, chiar de Sfântă Mărie, însă noi nu am putut ajunge!
Aşadar, ieri, 14 august, timp de câteva ceasuri bune am trăit clipe de neuitat, momente care au ridicat comuna Borcea la cote maxime!