„A face, nu a spune, înseamnă a deveni!” - Arsenie Papacioc

luni, 1 noiembrie 2010
























































Volare, Festivalul Internaţional de muzică uşoară pentru copii, a fost desfăşurat la Târgu Neamţ, între 29-31 octombrie 2010! Echipa Capra Vecinului,(eu, Pati, dl. Victor şi dl. Pedro), a fost prezentă la concurs! Locul unde am fost cazaţi, (Centrul Social Cultural), a fost minunat! Mâncarea delicioasă, iar condiţiile au fost de nota 10!
Dl. Victor şi Viorela Stoian au fost cei care au prezentat festivalul! Concurenţii au fost în număr mare, (31) din diferite zone ale ţării şi din diferite alte ţări!(Italia, Elveţia, Bulgaria, Palestina, Rusia, Mauritius). Juriul a fost apreciat pentru corectitudinea cu care a notat, iar organizatorii,(Fam. Stoian din Piatra Neamţ), au primit multe felicitări şi mulţumiri pentru tot ce ne-au oferit!
Eu cu Pati am ajutat la pregătirea cadourilor, a premiilor şi chiar noi le-am oferit participanţilor atunci când erau chemaţi pe scenă! În fiecare seară am organizat Discoteca celor mici şi mari, unde, pe lângă faptul că ne-am distrat, am şi pictat copiii pe faţă!
Am profitat de timpul liber, (înainte sau după repetiţiile din fiecare zi) şi am vizitat Sfânta Mănăstire Neamţu(unde am făcut fotografii şi am realizat materiale video pentru emisiunea "Capra Vecinului"), Rezervaţia de zimbrii din comuna Vânători, jud. Neamţ, Casa şi Parcul Tematic "Ion Creangă" din Humuleşti, Casa Memorială Visarion Puiu(Mitropolitul Bucovinei), Muzeul Mihail Sadoveanu;"Nu voi muri pe de-a-ntregul, dacă mă simt solidar cu cei care au lăsat să picure în cărţi sânge din sângele lor, lumină din lumina lor, trecându-ne nouă un zâmbet de nădejde şi încredinţarea că răspundem peste veacuri şi milenii unei chemări a unui frate şi lăsăm noi înşine un vis şi o nădejde altor fraţi care vor veni după noi într-un veac viitor." (Sadoveanu despre Sadoveanu); şi Cetatea Neamţ; "Neamţul, cetate aşezată pe râul cu acelaşi nume, care este zidită pe un munte foarte înalt şi este atât de întărit din fire, încât pare să înfrunte orice atac vrăjmaş. A fost de multe ori atacată, dar n-a fost cucerită decât de două ori; o dată de turci, sub domnia lui Soliman, şi o dată în vremurile noastre de Ioan Sobietski, craiul Lehiei"-Dimitrie Cantemir.

Totul a fost minunat şi nimeni nu a plecat supărat, sau numai cu o diplomă de participare, pentru că absolut toţi participanţii au primit câte un mic trofeu!

P.S.: Nu-i a mea, că a mea e acasă!
P.S.1: Să sperăm că nu te vom pierde pe aripile dansului modern, Pati!
P.S.2: Nu e deloc amuzant!