„A face, nu a spune, înseamnă a deveni!” - Arsenie Papacioc

joi, 1 martie 2012

Martie… sau fiţă?


În primul rând, recunosc cu jenă că nu am mai purtat de câţiva ani un mărţişor în piept. Nici măcar nu ştiu dacă mai există. De fapt, există, dar cu siguranţă nu mai sunt mărţioşoarele de altădată. Aşa cum s-a schimbat totul, de ce nu ar avea dreptul şi aceste zile „speciale” să-şi schimbe semnificaţiile?
Bun. Aşa cum spune tradiţia, de 1 martie trebuie să ne atârnăm de mână un şnur de mărţişor, pe care să-l păstrăm până când primăvara dă semne de „biruinţă”. Acum însă, am înlocuit aceste şnururi cu brăţări, cu diverse obiecte, care, într-adevăr, conţin culorile alb şi roşu, dar nu au absolut nici o treabă cu şnurul tradiţional de mărţişor.
Acum, fetele nu mai primesc mărţişoare, ci direct brăţări. Nu mai primesc ghiocei, ci fel şi fel de minunăţii. Sau, în cel mai urât şi des întâlnit caz, nu primesc nimic.
La „Abilităţi Practice” sau la „Educaţie Plastică” (în cele mai multe cazuri), copiii nu mai confecţionează singuri mărţişoare, tăiate şi colorate cu mânuţele lor, ci le cumpără, le desfac şi le lipesc pe o foiţă de hârtie, nu contează cum.
„De ce?” Pentru că ne place, pentru că acceptăm şi cumpărăm. Unde am ajuns? Unde e tradiţia şi unde păstrăm obiceiurile de demult?
Martie… sau fiţă?
Să ne amintim împreună că a venit primăvara…

O primăvară adevărată, tradiţională şi continuă tuturor!

"Tele-Comanda" a fost promovată la "Matinalul" Columna Tv






Prima zi de primăvară a adus la Matinalul Columnei Tv o sesiune de promovare a celei mai noi emisiuni realizată la această îndrăgită televiziune. Anda Ştefan, Cristina Ilie şi Victor Mihalache ( realizatori şi moderatori ai emisiunii "Tele-Comanda!") au prezentat conţinutul acestui nou proiect editorial şi au adus în dar videoclipul melodiei "Primăvara suntem noi!", cu "Clubul Victorioşilor".