„A face, nu a spune, înseamnă a deveni!” - Arsenie Papacioc

vineri, 14 iunie 2013

S-a lansat cartea "Cine a furat culorile?", scrisă de Victor Mihalache

Victor Mihalache scrie foarte mult pentru copii. Poezie (volumul "Cuvintele la joacă"), proza ("Prinţesele din Împărăţia de Gheaţă"), teatru ("Lume, lume, hai la glume!", "Puterea Prieteniei", "Vreau să fiu Harry Potter!", "Iepuraşul Vânător" şi multe altele), scenarii de film ("Creanga de Aur" şi "Vampirii Ghinionişti").
Este realizatorul emisiunii pentru copii "Clubul Victorioşilor" de la Televiziunea Columna şi directorul Teatrului "Junior" din Târgovişte.


Medeea Melinte încă nu a împlinit 7 anişori, dar este deja elevă în clasa I, la Şcoala "Ioan Alexandru Brătescu Voineşti" din Târgovişte şi - de 3 ani - este componentă a "Clubului Victorioşilor", condus de Viorica şi Victor Mihalache. Are un talent remarcabil la desen şi pictură, dar, în acelaşi timp, recită şi cântă frumos şi este o elevă sârguincioasă.


Cartea "Cine a furat culorile" a fost lansată în cursul acestei săptămâni (10-16 iunie 2013) în mai multe locuri: mai întâi în direct, la Columna Tv, la emisiunea "Fără Secrete" - miercuri, 12 iunie, apoi la Sărbătoarea Aninoasei desfăşurată joi, 13 iunie - unde toţi copiii şi tinerii din comună au primit câte o carte din partea domnului primar Constantin Maricescu şi vineri, 14 iunie, la sediul Teatrului "Junior" din Târgovişte, unde componenţii "Clubului Victorioşilor" au primit cărţi semnate de domnul Victor Mihalache.

"Clubul Victorioşilor" a sărbătorit alături de comuna Aninoasa

Cu ocazia împlinirii a 560 de ani de la prima atestare documentară a comunei Aninoasa, în Sfânta zi de Înălţare - 13 iunie 2013 - a avut loc o serie complexă de manifestări cultural-artistice-sportive. Dimineaţa a început cu spectacolul "Iepuraşul Vânător" oferit de actorii Teatrului JUNIOR, dedicat copiilor. Prin grija domnului primar Constantin Maricescu, toţi micuţii şi tinerii prezenţi la spectacol au primit cartea "Cine a furat culorile", scrisă de domnul Victor Mihalache şi ilustrată de Medeea Melinte, componentă a "Clubului Victorioşilor". Tot cei mici au avut parte şi de distracţie, pentru că Arenele de Joacă JUNIOR au fost prezente la manifestare.
După amiază a avut loc o şedinţă a Consiliului Local şi decernarea Premiilor Aninoasa 2013, la care au fost nominaliazaţi maeştrii Lucian Grigorescu (prozator, ziarist), George Coandă (istoric al culturii, poet, critic literar) şi generalul Constantin Tănase.
Imediat după, din faţa primăriei Aninoasa s-a plecat cu fanfara către Monumentul Eroilor. Acolo s-a desfăşurat o slujbă realizată de preoţii din Aninoasa, au fost rostite cuvinte alese de către domnul Victor Mihalache, domnul primar Constantin Maricescu, Cristina Ilie, domnul senator Leonardo Badea şi mulţi alţi invitaţi şi au fost depuse coroane.
De la monument s-a dat startul participanţilor la cros, care au alergat până la Centrul Cultural Aninoasa.
În frunte cu fanfara, invitaţii au pornit apoi spre Centrul Cultural, unde, după ora 18.oo a început spectacolul "În sat la Aninoasa". 
Îndrumaţi de doamna Viorica Mihalache, au urcat printre primii pe scenă componenţii "Clubului Victorioşilor" şi colegii lor Maria Rusnac, Elena Molea şi Robi Bojin de la Caransebeş, Ana Popi din Torak, Serbia şi mai târziu au cântat şi Ella Ţârnică şi Radhu.
Prezentaţi de Cristina Ilie şi Victor Mihalache, artişti de muzică populară, etno, uşoară şi latino au urcat pe scenă şi au evoluat în faţa numeroşilor spectatori care au urmărit cu interes toate momentele şi care au rămas până la finalul evenimentului!
Totul a fost minunat! Aninoasa a îmbrăcat straie de sărbătoare!
La mulţi ani tuturor!