„A face, nu a spune, înseamnă a deveni!” - Arsenie Papacioc

luni, 13 septembrie 2010

Hei, tu, vacanţă... Unde ai fugit? Parcă mai ieri ai început şi o dată cu venirea ta, eram toţi fericiţi. Anul acesta ai plecat cam în grabă... dar promiţându-ne, aşa cum faci la fiecare sfârşit de vacanţă, că vei reveni peste un an la fel de punctuală ca întotdeauna. Dar nu-i nimic, cred că nimeni nu-i supărat pe tine. Eu una am avut 3 luni de vis. Am mers prin locuri minunate, am cunoscut oameni noi şi am petrecut momente plăcute!
Dar se pare că a venit vremea să sune clopoţelul, a venit vremea să mergem din nou la şcoală, vremea pe care o aşteptam sau nu. E timpul pentru cărţi, caiete, pentru ghiozdanul nou sau bine odihnit, e timpul gălăgiei de pe coridor, e timpul nostru să dăm ce putem mai bun din noi! A venit vremea noastră, a bobocilor să trecem prin momente interesante!
Nu ştiu cum se anunţa a fi prima zi de şcoală pentru mine, dar a ieşit foarte bine! Am păşit cu încredere pe poarta şcolii încă de la primele ore ale dimineţii, cu 8 ani în spate de mers la Colegiul Naţional "Constantin Cantacunzino", cu zâmbetul pe buze şi cu CD-ul la mine. Da, cu CD-ul, pentru că doamna director Tatiana Ghiţă a dorit să le împărtăşesc dascălilor, elevilor, părinţilor, o melodie! Şi aşa s-a şi întâmplat! Imediat după ce prefectul judeţului Dâmboviţa a rostit câteva cuvinte, după ce doamna director ne-a urat un an nou plin de succese, după ce clopoţelul a sunat pentru micuţii nerăbdători şi gălăgioşi din clasa întâia, am interpretat melodia "Bade pălărie nouă". Am primit aplauze, felicitări şi le mulţumesc tuturor că-mi sunt alături! În frunte cu o doamnă dirigintă foarte tânără şi alături de viitoarele mele colege, am mers apoi în clasa ce ne aştepta. Am primit manuale mai mult sau mai puţin, dar asta contează mai puţin în momentul acesta, pentru că mâine le vom primi aşa cum trebuie.
Important este că a fost o zi frumoasă, o zi care a dat startul orelor, a dat startul ambiţiei şi învăţatului!
Tuturor mult succes în noul an şcolar!