„A face, nu a spune, înseamnă a deveni!” - Arsenie Papacioc

vineri, 28 ianuarie 2011









Blaj... un oraş plin de istorie!

Împreună cu domnul Victor Mihalache şi cu Patricia Brojbeanu, am plecat de dimineaţă la drum nou. Ne-am gândit că nu ar strica să fim "Ocrotiţi de Eminescu" şi cum am fi putut fi altfel, decât participând la Festivalul ce poartă acest nume, desfăşurat la Blaj, în judeţul Alba, aflat la a XI-a ediţie!

Să încep cu începutul...

Părinţii mei ne-au condus pe mine şi pe Patricia până în Ploieşti Vest, acolo unde ne aşteptau domnul Victor şi domnul Emil Pavel, amândoi întorşi de la Botoşani. După ora 06:50, a sosit şi trenul ce ne ducea la Blaj. Ne-am luat la revedere de la ai mei şi de la domnul Emil, şi am pornit spre Alba.

Atmosfera din tren a fost plăcută şi ne-am împrietenit cu Mihai, un băieţel de 8 ani, cu care am vorbit şi ne-am fotografiat.

În acelaşi tren, dar într-un vagon diferit, se afla şi trupa ploieşteană, condusă de doamna Luminiţa Avram.

După ora 14, am ajuns, iar după ce ne-am cazat, am plecat împreună cu prietenii noştri din Ploieşti să vizităm Blajul şi minunăţiile sale. Ne-am putut bucura că am putut vedea de unde a "Răsărit soarele", că am spus cu toţii pe Câmpia Libertăţii "Vrem să ne unim cu ţara", că am putut admira Teiul lui Eminescu, Universitatea în care a învăţat acesta şi că am putut vizita Catedrala greco-catolică "Sfânta Treime".

Îi mulţumim doamnei Luminiţa Avram că ne-a condus şi că ne-a vorbit atât de frumos despre toate bogăţiile Blajului.

Mâine, începând cu ora 14, va începe Festivalul "Ocrotiţi de Eminescu", la care eu şi Patricia vom participa.