„A face, nu a spune, înseamnă a deveni!” - Arsenie Papacioc

sâmbătă, 5 noiembrie 2011

Festivalul Etno-Junior a ajuns la a IV-a ediţie
















Sâmbătă, 5 noiembrie 2011, găzduită ca în fiecare an de Centrul Cultural Aninoasa, s-a desfăşurat cea de-a IV-a edţie a festivalului Etno Junior.
Invitaţii din ţară au fost: Lorena Lalu, o tânără din Vulcan, judeţul Hunedoara, care iubeşte muzica şi care ne-a cântat două melodii de muzică etno, colega şi prietena ei Diana, care îndrăgeşte limbile străine, recitându-ne o poezie în franceză, Larisa din Mioveni, care a recitat cu o intonaţie aleasă o poezie, Mădălina din Brebu, judeţul Prahova, care a fost prezentă şi a simţit muzica şi dansul alături de noi şi Flori, din Borcea, judeţul Călăraşi, care a dansat minute în şir.
A fost rpezent şi grupul „Butterflyes”, format din 5 fete din Roşiori de Vede, judeţul Teleorman, care a oferit un dans de majorete.
Florin Bîrlog, din Târgovişte, în vârstă de 6 ani a interpretat la orgă o serie de melodii foarte complicate, ale marilor compozitori. Cu toţii l-am felicitat pe aplaudat, pentru că ne-a surprins plăcut cu talentul de care a dat dovadă!
Componenţii Clubului Victorioşilor şi ai Şcolii Micilor Vedete au fost şi ei prezenţi la festival: Raluca Petre, Anisia, Maria, Ioana, Radu, Andreea Antonescu, Ada, Adelina, Andreea Stroie, Georgiana, Bianca, Laura, Nicoleta, plus subsemnata, Cristina Ilie.
Suntem îndrumaţi de familia Mihalache şi datorită dumnealor s-a dovedit a fi o ediţie excelentă a festivalului Etno Junior!
Primarii artişti, reuniţi la Aninoasa







A VIII-a ediţie a Festivalului Primarilor Artişti, desfăşurat la Aninoasa, judeţul Dâmboviţa, a avut loc vineri, 4 noiemebrie 2011, în interiorul Centrului Cultural Aninoasa.
Ediţia de anul acesta a început cu evoluţia copiilor de la „Muguri de Anin” şi a continuat cu „Vestitorii Aninoasei”. Componenţii Clubului Victorioşilor au oferit două melodii, una de muzică etno(„Prin copii mergi mai departe”) şi cealaltă de muzică populară(„Dorule, câine turbat”) şi au primit multe aplauze pentru felul în care s-au prezentat la festival.
Apoi a avut loc parada şi premierea tuturor primarilor artişti prezenţi la festival de către domnul primar de Aninoasa, Constantin Maricescu.
Lorenna a fost prezenţa surpriză la festival. Ea a început programul artistic cu o melodie dedicată tuturor primarilor. O echipă de la EtnoTv s-a aflat în sală pe tot timpul desfăşurării festivalului şi au filmat spectacolul, pentru a putea fi difuzat în emisiunea „Hai la joc şi voie bună”, emisiunea Lorennei.
Spectacolul a continuat cu: Ansamblul „Buciumaşii” din Spulber, judeţul Vrancea, cu primarul de Daneş, judeţul Mureş-domnul Nicolae Mosora, cu primarul de Luncaviţa, judeţul Tulcea-domnul Ilie Ştefan, cu doamna vice-primar de la Vulcana-Băi, judeţul Dâmboviţa-doamna Filofteia Şerban, care a avut-o ca reprezentantă pe Denisa Grecu. A urmat un recital semnat Lorenna, iar domnul primar Constantin Maricescu şi invitaţii dumnealui(Ileana Pavelescu, Gheorghe Ciucioiu şi Nicoleta Vasile) au încheiat prima parte de spectacol.
În pauza dintre cele două părţi de festival, domnul primar Constantin Maricescu a oferit spectatorilor CD-uri cu melodiile dumnealui, CD proaspăt lansat.
A doua parte a început cu un recital surpriză, cu Emilia Ghinescu, care a oferit cântece pe care le-a dedicat tuturor spectatorilor.
Au urmat momente artistice oferite de grupul „Macoveiul” de la Padina, judeţul Buzău şi festivalul a continuat cu: Ion Guţu, primar de Birchişi, judeţul Arad, cu Lorena Lalu, o adolescentă talentată din Vulcan, judeţul Hunedoara, care a cântat o melodie etno, cu grupul „Butterflies” din Roşiori de Vede, care a oferit un dans de majorete.
Prietenii din Italia au fost următorii care au ieşit în faţa spectorilor şi au cântat. Ei au fost premiaţi de domnul primar Constantin Maricescu, dar şi dumnealui a primit cadouri de la italieni.
Domnul Nicolae Mosora(primarul de Daneş) a revenit în scenă şi în a doua parte, dar alături şi Mircea Marcuş.
Spectacolul a continuat cu câteva gânduri de la domnul primar Gheorghe Mocănescu şi cu două melodii oferite de doamna Liliana Mocănescu. Cristina Neacşu Guşatu şi Mirabela Drăguş au oferit melodii de muzică uşoară.
Show-ul a fost încheiat de fraţii lui Ion Dolănescu, Constantin şi Nicolae Dolănescu, care au fost aplaudaţi şi apreciaţi de cei aflaţi în sală.
La finele festivalului, cu toţii au ieşit afară pentru a admira minunatul şi lungul foc de artificii!
Amintite trebuie şi prezenţele domnului Petre Todică din Focşani, care a arătat tuturor cel mai mare goblen din ţară. El îl reprezintă pe Michael Jackson. A doua prezenţă este a micuţei Flori, în vârstă de 6 ani. Ea este din Borcea, judeţul Călăraşi şi a fost remarcată de domnul Victor Mihalache în cadrul spectacolelor Mix Music. Flori este foarte talentată şi iubeşte dansul! Ea a stat pe scenă aproape tot spectacolul şi a dansat alături de toţi artiştii.

Festivalul a fost prezentat de Victor Mihalache şi Cristina Ilie.
Informaţii din cadrul spectacolului au fost transmise la Antena3, EtnoTv şi la televiziunile locale.

Felicitări şi mulţumiri tuturor! A fost o ediţie reuşită a Primarilor Artişti!
Echipă a revistei „Lumea Satului”, prezentă la Târgovişte






Vineri, 4 noiemebrie 2011, Cristina Ilie a beneficiat de o zi de filmare alături de echipa revistei „Lumea Satului”, de la Bucureşti.
Începând cu ora 9, o echipa formată dintr-un operator de imagine, un fotograf, unul dintre redactorii revistei, Dana Măcriş şi editorul general, domnul Ion Banu, au sosit la Cristina acasă. După câteva discuţii cu mama şi cu artista despre cum au luat naştere activităţile pe care Cristina le desfăşoară, echipa a dorit să ajungă şi la Colegiul Naţional „Constantin Cantacuzino”, pentru a discuta cu doamna director Tatiana Ghiţă, cu actuala doamnă dirigintă, Maria Lupu şi cu fosta doamnă învăţătoare, Eleonora Ionică.
Cuvinte alese şi expresii frumoase au fost îndreptate către Cristina şi activităţile extraşcolare de care se ocupă.
După vizita la şcoală, a venit momentul să se meargă şi la Aninoasa, acolo unde pregătirile pentru Festivalul Primarilor Artişti(ediţia a VIII-a) erau în plină desfăşurare.
În mica expoziţie de costume populare şi obiecte de artizanat, Cristina Ilie şi domnul Victor Mihalache, profesorul de la Clubul Victorioşilor şi Şcoala Micilor Vedete, au acordat interviuri.
Apoi, Cristina a interpretat o melodie de muzică populară cu Orchestra „Doina Argeşului”, condusă de maestrul Cristi Guşatu şi o baladă.
Echipa a vizitat şi Mănăstirea Viforâta, a rămas şi la spectacolul de seară al Primarilor Artişti, care a început la ora 17.30, şi au realizat în ambele locuri reportaje.
Gânduri bune şi mulţumiri celor de la revista „Lumea Satului”!
Revenim cu noutăţi despre acest subiect!
Zilele culturii în Aninoasa

Joi, 3 noiembrie 2011, au început manifestările desfăşurate în cadrul celei de-a IX-a ediţie a Zilelor Culturii în Aninoasa. Câţiva dintre componenţii Clubului Victorioşilor, alături de dansatorii din Ansamblul „Vestitorii Aninoasei”, au fost cei care au primit cu pâine şi sare oaspeţii italieni din localitatea Solarino.
Componenţii Clubului Victorioşilor au cântat melodia de grup, „Prin copii mergi mai departe”, iar italienii au fost foarte încântaţi.











Apoi, începând cu ora 20, la Mănăstirea Viforâta s-a desfăşurat, ca în fiecare an, Noaptea de Poezie. Anul acesta au fost prezenţi: domnul Constantin Voicu, domnul Florea Turiac, domnul George Coandă, domnul Emil Stănescu, doamna Viorica Mihalache, domnul Victor Mihalache, Cristina Ilie şi domnul Valentin Grigore, însoţit de doi voluntari, Mihai Stoica şi Răzvan Ciubotaru. La invitaţia domnului primar Constantin Maricescu, Noaptea de Poezie s-a mutat apoi la Centrul Cultural Aninoasa, acolo unde erau prezenţi şi prietenii din Italia.