„A face, nu a spune, înseamnă a deveni!” - Arsenie Papacioc

luni, 21 martie 2011

S L A TIBISCUS Festivalul recitatorilor BUNAVESTIRE Uzdin 2011!

Bune veşti aduse din Serbia!

Împreună cu domnul Victor Mihalache, Radu Iordache şi bunica lui, Meme, am plecat „cu noaptea-n cap” vineri, 18 martie, spre Bucureşti, pe la ora 4 dimineaţă, conduşi de părinţii mei. Am cumpărat bilete, ne-am luat la revedere de la ai mei şi, urcaţi în tren, la câteva ore de „cuminţenie”, Radu a început să se împrietenească cu toţi oamenii aflaţi în tren. A făcut fotografii cu fiecare, la rândul lui i-a fotografiat, a mâncat alături de ei şi le-a demonstrat că ştie să citească şi să recite poezii „kilometrice”, la cei 5 ani ai lui.
Opriţi în Caransebeş, ne-am urcat în următorul tren cu destinaţia Reşiţa. În Reşiţa Nord, am coborât, iar prietenul nostru mai vechi, prezentatorul emisiunii folclorice „La zile de sărbători” la Banat Tv, inimosul realizator de filme, prezentator de spectacole, recitator de poezie în grai bănăţean şi gazda minunată, Dan Liuţ, ne aştepta. Ne-am urcat în maşină şi am pornit spre Bocşa, un oraş aflat la câţiva kilometri de Reşiţa. Narcisa Liuţ, soţia domnului Dan, o doamnă extraordinară, ne aştepta. La Bocşa, acolo unde familia Liuţ îşi construieşte casă, am realizat un picnic la care „am mâncat ce am vrut noi”, dupa cum spunea Răducu, iar apoi, am plecat la o plimbare în aer liber. Am petrecut câteva momente în curtea Pensiunii „Nufărul” şi am văzut apoi lacul Medreş.
Am fost apoi conduşi în apartamentul în care am locuit 3 zile.
Sâmbătă,19 martie, încă de dimineaţă, Elena Molea şi Denis Beică, doi copii din Caransebeş, în vârstă de 6 ani, alături de doamna educatoare, de mama Elenei şi de domnul Florin, au ajuns la Bocşa, pentru a putea pleca împreună în Serbia, la festivalul „Bunavestire”! Cu două maşini, una condusă de domnul Florin, iar cealaltă de domnul Dan, am călătorit minunat! Am trecut prin Berzova, Măureni(un sat nemţesc), Gătaia, Moraviţa şi multe altele.
Ajunşi în Serbia, festivalul a început, iar concurenţii au fost într-un număr destul de mare: peste 70 de participanţi. Pre-şcolari, şcolari, adulţi, recitatori în grai bănăţean, ne-am întrecut în a recita! Locul I la secţiunea „Recitatori adulţi” l-am obţinut eu, iar locul I la secţiunea „pre-şcolari” l-a obţinut Radu, iar aşa cum a punctat Radu, „suntem învingători”! Primele două locuri I la secţiunea „Recitatori în grai bănăţean” au fost ocupate de prietenii noştri din Caransebeş! Se pare că, fără modestie, cei mai buni dintre cei buni am fost noi, românii! Domnului Victor Mihalache i s-a acordat diploma pentru participarea de înaltă ţinută la cea de-a XII-a ediţie a festivalului, dar şi titlul de Membru de Onoasre al S.L.A. Tibiscus.
Duminică dimineaţă, am sunat în direct la Columna Tv, la emisiunea „Clubul Victorioşilor”, realizată de această dată de Patricia Brojbeanu şi de Andreea Antonescu, pentru a-i saluta pe toţi telespectatorii şi pe toţi copiii aflaţi în studioul Columna Tv! După amiază, ne-am luat la revedere de la doamna Narcisa şi, împreună cu domnul Dan Liuţ, am plecat spre Reşiţa, la Muzeul Locomotivelor! Am reuşit să admirăm cele mai vechi locomotive, am făcut fotografii, iar apoi, am pornit cu tramvaiul către Banat Tv! Începând cu ora 17:00, am intrat în direct, la emisiunea „La zile de sărbători”: domnul Victor Mihalache, Radu Iordache, Ioan Chirila, eu şi bineînţeles, realizatorul emisiunii, Dan Liuţ! Timp de două ceasuri şi puţin am povestit, am cântat, am recitat, am zâmbit, am primit telefoane, felicitări, aşadar, emisiunea se declară un succes nemărginit!
Seara, ne-am luat la revedere şi de la domnul Dan Liuţ, de la domnul Ioan Chirilă şi de la toate locurile minunate vizitate şi văzute şi am plecat spre gară, unde am luat trenul spre Bucureşti!

Clipe minunate am petrecut în Reşiţa, în Bocşa, în Serbia, alături de prieteni minunaţi, alături de gazde extraordinare!