„A face, nu a spune, înseamnă a deveni!” - Arsenie Papacioc

vineri, 26 noiembrie 2010






































Din momentul în care am aflat că voi putea fi alături de numeroasa echipă care îl va ajuta pe Marius Duţulescu, adolescentul de 17 ani de la Colegiul Naţional Contantin Carabella din Târgovişte, care are nevoie de o operaţie în Germania ca vederea lui să nu fie afectată, mi-am pus tot felul de întrebări şi m-am gândit la multe lucruri care se pot întâmpla. Marius este unul dintre puţinii oameni pe care i-am văzut cu zâmbetul pe buze, având în vedere problema şi griile care îl apasă de acum 2 ani. Este un băiat optimist, cu încredere în Dumnezeu, şi a dat dovadă de-o tărie impresionantă.



Doamna Anda Ştefan şi domnul Victor Mihalache, au realizat la ColumnaTv o emisiune specială, astăzi, 26 noiembrie 2010, numită "Viaţa are preţ". Şi ne-am dat seama cu toţii că aşa este. Viaţa chiar are preţ, viaţa chiar merită trăită aşa cum ne este dată.
M-am întrebat întotdeauna de ce tot aceia care într-adevăr preţuiesc viaţa trebuie să sufere atât de mult? Nu am găsit încă răspunsul.
Marius ne-a dat o lecţie de viaţă. Ne-a demonstrat cât de mult înseamnă viaţa pentru el, cât de mult contează ca ce dragi să-i fie alături şi prin faptele bune făcute de telepectatori, ne-am demonstrat nouă că putem fi uniţi şi că pentru câteva clipe putem uita de culoare politică, invidie, răutate şi altele.
În platoul televiziunii ColumnaTv au fost prezenţi în această seară mulţi colegi şi prieteni de-ai lui Marius, profesori, tatăl şi bunica lui, eu, Patricia, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Florin Popescu, consilierii judeţeni, Maria Cristea şi Gabriel Grozavu, Cornel Coman, primarul comunei Pietrari, Iancu Caracota, prefectul judeţului Dâmboviţa şi Camelia Conovici Vulpoiu, interpretă de muzică populară. Printre numeroasele telefoane primite în direct, la celălalt capăt la firului s-au aflat primarul Gabriel Boriga, senatorul Adrian Ţuţuianu şi dirigintele lui Marius, care, la rândul lui, ne-a făcut să lăcrimăm.



Marius s-a putut bucura de multe încurajări şi de sprijinul acordat de telespectatori, prieteni şi cunoştinţe.
Sunt mândră că am cunoscut un om atât de optimist, un om care chiar dacă ştie ce înseamnă greul nu uită să zâmbească, omul care ne-a îndemnat să preţuim viaţa.



Mulţumim, Marius! Mulţumiri tuturor celor care ne-au fost alături în această seară timp de 4 ceasuri.