„A face, nu a spune, înseamnă a deveni!” - Arsenie Papacioc

duminică, 12 iunie 2011

Reuşitele continuă!

Tare frumos am petrecut astăzi la ColumnaTv, la o nouă ediţie a emisiunii Clubul Victorioşilor!
Simţim cu toţii aerul plăcut al parfumatei vacanţe care vine cu paşi repezi, pentru noi, plină de evenimente. Şi chiar miercuri, 15 iunie, răspundem invitaţiei domnului Viorel Marinoiu, directorul Căminului Cultural din Dragomireşti şi participăm la manifestarea pe care o realizează, prezentând parada de costum popular, aceasta la Căminul Cultural din Dragomireşti, miercuri, 15 iunie, începând cu ora 18!
Şi joi, 16 iunie, eu, reprezentând Şcoala Micilor Vedete, Clubul Victorioşilor şi domnul Victor Mihalache, reprezentând Teatrul Junior, suntem prezenţi la Lucieni, la sărbătorirea acestui final de an şcolar. Apropo de domnul Victor, în acest weekend s-a aflat la Slatina, alături de întreaga echipă Mix Music Evolution! (Detalii despre turneu, http://mixmusicevolution.blogspot.com )
Cam puţini copii şi adolescenţi sosiţi la emisiune, dar plini de viaţă! Medeea Melinte, Mirela Neagu, Anisia Dobra, Raluca Petre, Radu Iordache şi Aida Creţu, prichindeii emisiunii care duminică de duminică oferă clipe memorabile şi Raluca Rogojină, Denisa şi Corina Iordache, Andreea Antonescu şi Andreea Gheorghe, întoarsă din Portugalia cu noutăţi şi fotografii pe care le-am prezentat în emisiune, sunt mai marii componenţi ai Clubului Victorioşilor care au fost prezenţi la emisiune!
Doamna Vio a avut din nou grijă ca totul să iasă bine, şi ca fiecare amănunt să arate impecabil! Mulţumim şi pentru fotografiile făcute! Domnul Victor a fost cu siguranţă alături de noi cu gândul şi sufletul!
Mulţumim pentru tot!

















Rusaliile (Moşii de vară)


Cuvântul Rusalii vine din latinescul „rosalia”, care înseamnă sărbătoarea trandafirilor.
Sărbătoarea Rusaliilor, sau Coborârea (Pogorârea) Sfântului Duh (Spirit) este o sărbătoare creştină care se prăznuieşte în duminica de la 50 de zile după Sărbătoarea de Paşte!
În această zi Sfântă se comemorează coborârea Sfântului Spirit asupra ucenicilor lui Isus Hristos. După pogorârea Sa asupra Apostolilor, Sfântul Duh a rămas pentru totdeauna prezent, viu şi activ în Biserica creştină. Duhul este comoara darurilor celor bune pe care credincioşii le primesc de la Dumnezeu: viaţa, sănătatea, puterea de muncă, sfinţenia şi virtutea. În fiecare an, cei adunaţi în biserici de Rusalii aşteaptă toate acestea. Duhul ne învaţă adevărul şi ne călăuzeşte paşii şi voinţa spre tot ceea ce este bun şi plăcut lui Dumnezeu. Biserica spune că toţi creştinii primesc darul Sfântului Duh îndată după botez. Astfel, devin purtători de Duh, iar trupul lor devine acum provăduia Sfântul Pavel “templul Sfântului Duh“.
În Ajunul Rusaliilor se ţin Moşii de Vară sau de Rusalii cu târguri unde oamenii găsesc cele necesare pomenilor dar şi prilej de veselie. Se crede că sufletele morţilor (moşilor), după ce părăsesc mormintele în Joia Mare (cea de dinaintea Paştilor), se preumbla printre cei vii, înapoindu-se la locul lor în Ajunul Rusaliilor. Pentru că această reîntoarcere să se desfăşoare fără incidente, oamenii săvârşeau rituri de înduplecare şi de îmbunare a spiritelor morţilor: împodobeau gospodăriile şi mormintele cu ramuri de tei şi făceau pomeni fastuoase, practici ce s-au păstrat până astăzi în satele bucovinene.