„A face, nu a spune, înseamnă a deveni!” - Arsenie Papacioc

vineri, 3 septembrie 2010



"Cine uită, nu merită!" Aşa spunea Nicolae Iorga, şi aşa cita astăzi domnul primar al comunei Vulcana-Băi, judeţul Dâmboviţa, preşedintele Asociaţiei Comunelor din România(ACoR), Emil Drăghici, când a avut ocazia să le spună "Bun venit" tuturor invitaţiilor! Mâine este o zi importantă pentru dumnealui, pentru că mâine, 4 septembrie, împlineşte 20 de ani de când a fost numit primar al comunei, dar astăzi, la Hotelul Solarino din Aninoasa şi-a sărbătorit aşa cum se cuvine evenimentul de mâine! Nu s-a mai ţinut cont de culoare politică, de nimic altceva. Toţi invitaţii au venit cu gânduri bune şi câţiva dintre ei au sosit la microfon să-i transmită domnului primar urări de bine!
După multe interviuri pe care le-a acordat ziariştilor invitaţi, a venit şi rândul meu să-i aflu, să-i descopăr emoţiile pe care le ascundea cu profesionalism, să-l întreb despre proiectele de viitor, şi să-i urez, din partea echipei "Capra Vecinului", multă putere de muncă, pentru a ne mai putea vedea cu acelaşi scop peste încă 20 de ani, când, aşa cum şi-ar dori dumnealui, şi de ce nu şi eu, să mă întânească din nou în această postură, de reporter!
Trupa Alesis ne-a surprins cu câteva colaje muzicale, cu melodii frumoase, cărora invitaţii nu au putut să le reziste şi s-au ridicat la dans!
Domnul primar, omul deosebit cu inimă mare, a avut parte de surprize după surprize, momente frumoase şi cadouri dăruite din toată inima!
Primarul comunei Aninoasa, domnul Constantin Maricescu, alt primar cu inima imensă, le-a dedicat tuturor primarilor melodia "De la primărie-n sus", şi încă două melodii frumoase!
Surpriza din partea Şcolii Micilor Vedete şi a Clubului Victorioşilor a fost probabil cea mai plăcută şi cea mai "surpriză" pentru domnul primar! Viorela Stoian din Piatra Neamt, micuţa pe care domnul primar o îndrăgeşte foarte mult, a fost prezentă la acest eveniment, ideea aparţinându-i în totalitate domnului Victor Mihalache. După ce ne-a încântat pe toţi cu melodia "Hai veniţi la noi acasă", melodie care a fost propusă să devină imnul Asociaţiei Comunelor din România, Viorela ne-a mai cântat o melodie frumoasă, "Româncuţa", care, pot spune eu că o şi reprezintă! Imediat după, am cântat şi eu melodia "Omule cu suflet bun", având un mesajul apropiat de cel al Viorelei!
A fost o atmosferă nemaipomenită, şi i-am apreciat pe toţi că au ştiut să dea problemele la o parte, că au ştiut să colaboreze şi să-i transmită domnului Emil Drăghici gânduri minunate!