„A face, nu a spune, înseamnă a deveni!” - Arsenie Papacioc

luni, 2 iulie 2012

Întorşi „victorioşi” de la Festivalul „În grădina cu flori multe” – Cernăuţi, Ucraina



Zile de poveste au petrecut, la începutul vacanţei de vară, cei nouă norocoşi care au făcut parte din echipa „victorioasă” care a ajuns la Cernăuţi, în Ucraina, la Festivalul „În grădina cu flori multe”, aflat la a XIII-a ediţie.
Andreea Cătălina Stroie, Raluca Rogojină, Iuliana Ilie, Cristina Ilie (Dâmboviţa) şi Elena Molea (de la Caransebeş - componentă a grupului naţional), instruite cu grijă de Victor şi Viorica Mihalache, au fost „victorioşii” care au păşit pe drumurile Eminesciene.
După un drum cu maşinile până la Ploieşti (seara de 29 iunie), iar apoi unul mai lung de 400 de kilometri până la Suceava (30 iunie), „victorioşii” au fost preluaţi de un autobuz ucrainean trimis de prietenii de la Festival şi duşi până la Hotel Kiev, Cernăuţi, acolo unde au fost cazaţi.
Înainte de începerea festivalului, au mers să repete melodiile de joc care urmau să fie cântate în concurs - cu orchestra „Plai”, condusă de maestrul Nicolae Hacman – care s-a implicat şi i-a ajutat pe toţi concurenţii, ca melodiile să iasă aşa cum trebuie.
La ora 12.00, invitaţi de inimosul organizator al Festivalului, Iurie Levcic, componenţii„Clubului Victorioşilor” au fost singurii concurenţi care au participat la „Parada Fanfarelor” (ajunsă la a IV-a ediţie), pornită din faţa Primăriei şi încheiată la Centrul Bucovinean de Artă.
Apoi, de la ora 13.00, s-a dat startul Concursului-Festival.
La secţiunea 6-12 ani, „victorioasele” Raluca Rogojină, Andreea Cătălina şi Elena Molea s-au prezentat cu aplomb în faţa juriului, a spectatorilor şi a telespectatorilor. (Toate trei au primit diplome de participare)
La categoria de vârstă 13-16 ani, Cristina Ilie a reprezentat „Clubul Victorioşilor” şi a cântat (cu mai puţine emoţii decât altădată), melodiile alese pentru concurs. (A obţinut menţiune)
Iuliana Ilie a concurat la categoria 17-25 ani. S-a descurcat minunat şi a demonstrat că are glas frumos. (Premiul III)
Duminică, 1 iulie 2012, Gala Laureaţilor a început la ora 13.00. Concurenţii, veniţi ori din Republica Moldova, România sau Ucraina, au fost răsplătiţi cu diplome şi amintiri frumoase.
Seara de duminică s-a încheiat (pentru „victorioşi”) cu o mult aşteptată petrecere în pijamale (organizată şi „dirijată” de Andreea Cătălina şi „animată” de neobosita Elena). La „concursurile” de coafuri, strâmbături şi altele au participat şi Raluca, Iuliana şi Cristina şi au fost „notate” de priceputul „juriu” format din doamna Viorica Mihalache, domnul Victor Mihalache, doamna Miuţa Molea şi doamna Mariana Stroie.
Luni, 2 iulie 2012, cu gânduri frumoase şi deja cu amintiri plăcute, au fost conduşi la microbuzul care urma să-i ducă în România, la Suceava, de către directorul Festivalului, Iurie Levcic.
De precizat că în trenul spre Bucureşti, Elena Molea a susţinut diferite recitaluri pline de haz (fie ele de poezie, cântec sau poveşti compuse de ea) şi a fost urmărită şi apludată şi de ceilalţi călători.
Mulţumiri şi felicitări tuturor! A fost o experientă minunată, plină de savoare şi delicateţe!